Airco Midden Nederland

3 Voordelen van een airco zonder buitenunit

Een airco op uw slaapkamer, zolderkamer, woonkamer of een andere ruimte in uw woning: het is niet altijd even makkelijk om de juiste plek voor de airco te vinden. Het standaard beeld over airco’s is namelijk dat deze apparaten lelijk zijn en daarom wilt u het apparaat het liefst niet helemaal zichtbaar hebben. Ook wordt gedacht dat airco’s niet gemakkelijk te installeren én peperduur zijn.  

Airco Midden Nederland wil dit beeld veranderen. Om die reden maken we gebruik van een monoblock airco, beter bekend als de airco zonder buitenunit. Dit is een compacte airco met een strak design tegen een goede prijs én met weinig installatiewerkzaamheden. In deze blog zetten we de voordelen van een airco zonder buitenunit, de monoblock airco, voor u op een rijtje.

 

1. Geen plek voor buitenunit nodig én geen lelijke afvoerslang naar buiten

Voor een goede werking van een airco mét buitenunit, ook wel een split-airco genoemd, is het aan te raden om de buitenunit in de schaduw te plaatsen. Dit is alleen niet voor iedereen mogelijk. Staat de airco niet in de schaduw, dan zal het langer duren voordat er koude lucht de woning ingaat. Met een compacte monoblock airco hoeft u niet na te denken over een plek waar de buitenunit aan de muur of op het dak moet komen.

Verder heeft u met een airco zonder buitenunit geen afvoerslang naar buiten nodig. Dit is vaak een grote en lelijke slang, wat het beste dicht bij een raam geplaatst kan worden. Hierdoor bent u vrij beperkt in de keuze waar u de airco plaatst.

 

2. Weinig installatiewerkzaamheden

Doordat u bij een airco met buitenunit rekening moet houden met allerlei factoren vanwege de binnen- en buitenunit, wordt dit gezien als een lastige klus. Bij een airco zonder buitenunit is dit echter niet het geval. Hiervoor dienen er twee gaten in de muur gemaakt te worden die netjes worden afgewerkt met roostertjes. Deze gaten zorgen ervoor dat de airco aan de achterzijde een afvoer heeft om de warme lucht uit de warmte af te voeren en een toevoer om verse lucht aan te voeren. Dit is essentieel voor een optimale werking van het aircosysteem. 

 

3. Een strak design voor een goede prijs

Met een compacte airco zonder buitenunit kunt u genieten van een airco met een mooi en strak design. Bij Airco Midden Nederland maken we gebruik van de vaste monoblock zodat u nauwelijks aan leefruimte hoeft in te leveren. Hierdoor is de airco zonder buitenunit een mooie toevoeging aan uw interieur. Daarnaast is de prijs van een airco zonder buitenunit aantrekkelijk en de stroomrekening van een monoblock airco (vast model) valt lager uit dan bij bijvoorbeeld een mobiele airco.  

Airco Midden Nederland helpt u graag bij uw keuze voor een aircosysteem. Ook kan ons team u helpen bij de installatie van een airco. Benieuwd naar onze producten? Bekijk ze hieronder!

Benieuwd wat wij u kunnen bieden?

Onze Fintek aircosystemen koelen, verwarmen, zorgen voor gezonde lucht en een gecontroleerde luchtvochtigheid.