Airco Midden Nederland

Grootste voordelen verwarmen op stroom

Er zijn verschillende voordelen van verwarmen op stroom in vergelijking met verwarmen op gas. Vooral in 2022 en 2023 zijn de tarieven enorm hoog en de verschillen enorm. In deze blog geven wij de belangrijkste voordelen van het verwarmen op stroom.

Goedkoper dan gas

  1. Kosten van de brandstof: De prijzen van gas en elektriciteit kunnen sterk variëren, afhankelijk van de regio en de huidige marktomstandigheden. Elektriciteit is in 2023 veel goedkoper dan gas, waardoor verwarming op stroom een goedkopere optie is.

  2. Efficiëntie: Veel elektrische verwarmingstechnologieën zijn zeer energie-efficiënt en verliezen weinig warmte in de omgeving. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren, waardoor de energierekening lager uitvalt.

  3. Duurzame energiebronnen: Steeds meer elektriciteit wordt geproduceerd uit duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie, die steeds goedkoper worden. Dit kan de totale kosten van elektriciteit verlagen, waardoor verwarming op stroom aantrekkelijker wordt.

  4. Lagere onderhoudskosten: Verwarming op elektriciteit vereist minder technische kennis en onderhoud dan verwarming op gas. Hierdoor zijn de onderhoudskosten lager, wat de totale kosten van verwarming op stroom verlaagt.

Naast het feit dat verwarmen op stroom kostentechnisch voordelig is, heeft het vele andere voordelen:

1. Duurzaamheid:

Verwarming op stroom maakt gebruik van elektriciteit, die vaak uit duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie wordt geproduceerd. Dit maakt verwarming op stroom een duurzamere optie dan verwarming op gas.

2. Eenvoudiger systeem:

Verwarming op stroom vereist minder technische kennis en onderhoud dan verwarming op gas. Het elektrische verwarmingssysteem is vaak eenvoudiger en gebruiksvriendelijker dan een gasgestookt systeem.

3. Betere energie-efficiëntie:

Veel elektrische verwarmingstechnologieën, zoals infraroodverwarming, zijn zeer energie-efficiënt en verliezen weinig warmte in de omgeving. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren, waardoor de energierekening lager uitvalt.

4. Geen CO2-uitstoot:

Verwarming op stroom produceert geen CO2-uitstoot, wat betekent dat het beter is voor het milieu dan verwarming op gas.

5. Veiliger:

Verwarming op stroom is veiliger dan verwarming op gas omdat er geen gaslekkages of brandgevaar zijn.

Benieuwd wat wij u kunnen bieden?

Onze Fintek aircosystemen koelen, verwarmen, zorgen voor gezonde lucht en een gecontroleerde luchtvochtigheid.